Online Marketing | SEO | Blog

Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen op internet. Voor veel mensen is dit een droom. Toch hoeft het niet bij dromen te blijven. Want geld verdienen op het internet is misschien wel helemaal niet zo’n onmogelijke opgave als men denkt. Via affiliate marketing kan je zonder enig risico, proberen geld te verdienen. In dit artikel beschrijf ik de basis van affiliate marketing.

Wat is affiliate marketing?

Eurobiljetten

Bij affiliate marketing zet je advertenties van bepaalde bedrijven op jouw website. Wanneer een bezoeker op jouw website is, op een advertentie klikt en uiteindelijk overgaat tot aankoop, ontvang je een commissie. De hoogte van deze commissie verschilt natuurlijk per adverteerder en is eigenlijk altijd variabel.

Hoe werkt het?

Hoe affiliate marketing te werk gaat, kan ik het beste laten zien d.m.v. een voorbeeld. Stel je hebt een website over voetballen. Alles wat maar met voetballen te maken hebt, heb jij op je website staan. De geschiedenis van de voetbal, welke voetballen in welke continenten gebruikt worden, van welk materiaal ze zijn gemaakt, de favoriete voetbal van Johan Cruijff, enzovoort.

Via Google Analytics merk je al snel dat er veel mensen op je website komen, die op zoek zijn naar voetballen in alle soorten en maten.

Daar kan je dus wat mee gaan doen! Een kans, om misschien wat extra geld te verdienen!
Je gaat zelf op zoek naar een webshop die voetballen verkoopt, of je laat een affiliate netwerk er eentje voor je zoeken.
Van die webshop krijg jij een advertentie (banner, link) die je op je website kan plaatsen. Wanneer er de volgende keer iemand op jouw website komt, kan hij doorklikken op de advertenties (hij is immers op zoek naar voetballen). Vervolgens komt de bezoeker uit op de website van de adverteerder en gaat hopelijk over tot aankoop. Vervolgens wordt dit geregistreerd en zal jij als affiliate een commissie krijgen.

Je maakt zelf dus geen kosten en kan op deze manier toch een aardig zakcentje bij verdienen.

In stappen ziet dat er als volgt uit:
Geld verdienen met affiliate marketing

 1. Bezoeker komt op je website.
 2. Bezoeker laat oog vallen op advertentie.
 3. Bezoeker klikt op advertentie en wordt doorgestuurd naar een webshop.
 4. Er wordt een transactie gedaan tussen bezoeker en webshop. De transactie wordt echter ook ‘getracked’. De affiliate moet namelijk ook beloond worden.
 5. Wanneer de transactie is goedgekeurd, en de verkoop er echt helemaal doorheen is, zal de affiliate worden betaald door het netwerk (die de transactie tracked).

Eigenaar van een webshop

Adverteren via een affiliate, is voor een eigenaar van een webshop dus ook zeer aantrekkelijk. Je betaald de affiliate pas, als er een aankoop bij je is gedaan. No cure, no pay! Het loont dus zeker om eens te onderzoeken (of te laten onderzoeken) wat voor jouw website allemaal de mogelijkheden zijn als het gaat om affiliate marketing.

Tips

 1. Gooi niet je hele website vol met advertenties. Bezoekers zullen snel weer vertrekken, zonder op een advertentie te hebben geklikt.
 2. Zorg eerst voor veel bezoekers op je website en ga dan pas affiliate marketing campagne opzetten.
 3. Neem er de tijd voor. Doe ook goed onderzoek naar via welke zoekwoorden (of opdrachten) bezoekers op je website komen.
 4. Zorg dat de advertentie een onderdeel van je website is. Laat het dus niet teveel op een advertentie lijken. Zorg ook dat hij op de juiste positie staat. Een advertentie ergens onderin verborgen op je website, zal immers niet vaak aangeklikt worden.
 5. Zorg dat de advertentie aantrekkelijk is.
 6. Meld je aan bij bekende affliatenetwerken als Zanox, Daisycon of Tradetracker

Dit was tot zover echt de basis wat betreft affiliate marketing. Met dit artikel wilde ik jullie eens kennis laten maken met dit begrip en laten zien dat wanneer je dit serieus aanpakt, je echt geld kan verdienen op het internet.

Mocht je hier meer over willen weten? Of wil je misschien zelf wel adverteren op mijn website? Nog andere tips of opmerkingen? Stel ze dan gerust, of neem even contact met mij op.

Geld verdienen met affiliate marketing, 8.3 out of 10 based on 4 ratings
3 Reacties
 1. Goede uitleg. Het starten van een website hoeft niet eens geld te kosten. Je kan gratis starten op WordPress. Het enige wat je moet doen is artikelen schrijven van 250 woorden per artikel of langer. Dit levert bezoekers op via de zoekmachines. Wanneer mensen via de zoekmachines op je website komen zijn ze vrijwel altijd naar iets op zoek. Als jij dit verkeer precies biedt wat ze willen hebben kan je geld verdienen aan de verkopen ervan.

 2. Hoi Patrick,

  Bedankt voor je reactie! Je kan inderdaad kosteloos beginnen. Dat is het mooie. Je kan experimenteren, want het kost je toch geen geld (wel tijd natuurlijk).

  Zelf toevallig nog goede voorbeelden?

 3. Yes! Finally something about bangalore to mysore cab.

Laat een reactie achter